Bir çağrının spam olup olmadığını anlamanın basit yolu

Cep Telefonu Spam Çağrılarına Karşı Önlemler

Günümüzde hem çocuklar hem de yetişkinler, özellikle cep telefonlarına çok bağımlı bir hale geldi. İstenmeyen çağrılar, birçok insan için gerçekten can sıkıcı olabiliyor.

Telefon aramalarının reklam amaçlı yapılması, pek çok kişi için ciddi bir rahatsızlık kaynağı haline geldi. Çoğu zaman en uygunsuz zamanlarda gelen bu çağrılar, şirketlerin yasalara uygun davranmadığını gözler önüne seriyor. Hatta dolandırıcılar, artık gerçek numaraları kullanarak insanları kandırabiliyor.

Özellikle iş arayanlar, bu tür aramaları umut verici bir iş fırsatı olarak algılayabiliyor. Fakat gerçekte amaçları, insanların kişisel ve mali bilgilerini ele geçirmek olabiliyor. Bu durum, mağdurlar için büyük bir hayal kırıklığı yaratıyor.

En önemli önlem, bu tür çağrılarda asla kişisel veya bankacılık bilgilerinizi paylaşmamanızdır. Gerçek bir şirket temsilcisiyle görüştüğünüzden emin olana kadar dikkatli olmalısınız.

Spam Çağrılardan Korunma Yolları

Spam çağrılarından korunmak için iki etkili yöntem bulunmaktadır:

  • Truecaller benzeri uygulamalar: Ücretsiz olarak sunulan bu uygulamalar, arayanın kimliğini belirlemenize yardımcı olabilir.
  • Google’ın spam uyarı sistemi: Google, arama yaparken ticari bir çağrı olup olmadığını kontrol ederek kullanıcılarına bildirim göndermektedir. Haritalar uygulamasını kullanarak, spam çağrıları engellemeye yönelik veri tabanlarını kontrol edebilirsiniz.

Related Posts

Sony Xperia 1 VII performans testinde!

Sony, bir süredir üzerine çalıştığı Xperia 1 VII için geri sayıma geçti. Akıllı telefonla ilgili bugüne dek ortaya çıkan raporlar amiral gemisi düzeyinde bir performans sunacağı yönünde. Son gelişmeler ise ürünün performans testlerinde göründüğünü …

NASA’dan uzay için yeni nükleer enerji sistemi

NASA ile İngiltere’deki Leicester Üniversitesi iş birliğiyle geliştirilen yeni nesil bir nükleer enerji sistemi, uzay görevlerinde devrim yaratma potansiyeli taşıyor. Bu çığır açıcı sistem, geleneksel çözümlere kıyasla beş kat daha ucuz bir yakıt …

Apple’dan yeni “bizi seven ünlüler” sitesi

Apple’ın yeni “Snapshot on Apple” sitesi, ünlü pek çok ismin Apple servisleri içerisinde nerelerde bulunabileceğine dair bilgiler sunuyor. Ama şu anki haliyle pek de işlevsel olmadığı bir gerçek.

Microsoft Copilot, ChatGPT ile rekabet etmekte zorlanıyor

Copilot, Windows 11 ve Microsoft 365 entegrasyonuna rağmen beklenen ilgiyi bir türlü görmüyor. Peki Microsoft, yapay zeka alanında rekabeti sürdürebilmek için rotasını nasıl çizecek?

Apple son kararını veremedi: iPhone 17e gelecek mi, gelmeyecek mi?

Apple’ın iPhone SE serisini sonlandırıp iPhone 16e ile yakaladığı başarı, gözleri iPhone 17e’ye çevirdi. Ama yeni modelin geleceği konusunda henüz net bir karar verilebilmiş değil.

2026’da yollarda: 18 dakikada şarj olan katı hal pilleri geliyor

Geleneksel lityum iyon pillerden katı hal pillere geçişin ayak sesleri duyuluyor. Stellantis ve Factorial, FEST adı verilen teknolojileriyle enerji yoğunluğunu ve hızlı şarj süresini bir üst seviyeye taşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir