Tuvalet kağıdını böyle kullananlar dikkat! Ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir

Sağlığınızı Tehdit Edebilecek Bir Alışkanlık: Tuvalet Kağıdı Kullanımı

Tuvalet kâğıdı, günlük hayatta sıkça başvurduğumuz bir hijyen ürünü olarak karşımıza çıkıyor. Ancak pek çoğumuzun farkında olmadığı bir gerçek var: tuvalet kâğıdı kullanımı aslında cilt sağlığımızı tehlikeye atabilir. Hijyen uzmanları ve dermatologlar, yapılan yaygın yanlış uygulamaların cilt sağlığımıza ve enfeksiyon riskimize zarar verebileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

-Sürtünme Yanıkları ve Mikroyırtıklar:

Özellikle sert dokulu ve kokulu tuvalet kâğıtları, ciltte tahrişe ve mikroyırtıklara neden olabiliyor. Bu durum bakterilerin cilde zarar vermesine zemin hazırlayabilir. Hemoroid, hassas cilt ve egzama gibi sorunlar yaşayan bireylerde ise durum daha da vahim bir hal alabilir.

-Parfümlü ve Renkli Kağıtlardan Uzak Durun:

Çeşitli tuvalet kâğıtlarında bulunan parlak renklendiriciler ve hoş kokular aslında zararlı kimyasallar içerebilir. Bu kimyasallar özellikle kadınlarda alerjik reaksiyonlara ve pH dengesizliklerine neden olabilir.

Tuvalet kâğıdının doğru kullanılmadığında masum bir hijyen ürünü olmaktan çıkıp sağlığımızı riske atan bir unsura dönüşebileceği gerçeğiyle karşı karşıyayız. Uzmanlar, kokusuz, renksiz ve yumuşak ürünleri tercih etmemizi, mümkünse suyla destekli temizlik yapmamızı ve özellikle çocuklarda bu konuda daha hassas olmamız gerektiğini vurguluyor.

Related Posts

Prof. Dr. Terzi: Yapay zekâyı eğiterek nörolojik hastalıklarda hızlı teşhisi hedefliyoruz

Prof. Dr. Terzi: Yapay zekâyı eğiterek nörolojik hastalıklarda hızlı teşhisi hedefliyoruz

Tıp dünyasında bir devrim: Amerika’dan Angola’daki hastayı ameliyat etti!

Üroloji uzmanı Dr. Vipul Patel, Angola’daki bir hastayı ABD’den robotik cerrahiyle ameliyat ederek tıp tarihine geçti. Prostat kanseri hastası Fernando da Silva, uzaktan gerçekleştirilen bu operasyonla tümöründen kurtuldu.

Alışkanlıklar hayatımızdan çalıyor! Sadece dişi değil, kalbi de çürütüyor

Uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmek birçok insan için önemlidir. Günlük alışkanlıklar yaşlanma şeklimizde büyük rol oynar. Endişenin birikmesine izin vermek, diş ipi kullanmayı unutmak veya yalnız zaman geçirme planlarını atlamak küçük görünebilir ancak bunlar sessizce hayatınızdan çalıyor olabilir. Rutinlerinizi sağlıklı bir yaşam sürmek adına yeniden gözden geçirmelisiniz. Peki neler yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?

Kalp kapak hastalıklarında risk yaşla artıyor, erken müdahale hayat kurtarıyor

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selim İsbir, yaşla birlikte önemi artan kalp kapak hastalıklarının zamanında tanı ve uygun yöntemlerle tedavi edilmediği takdirde hayati risk oluşturabileceğini belirterek, “Bu hastalıklar özellikle nefes darlığı, yorgunluk ve ritim bozukluğu gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Erken tanı ve tedaviyle yaşam kalitesi yükseliyor. Özellikle son yıllarda tedavide yaşanan gelişmeler sayesinde kalp kapak hastalıklarında artık yaşam boyu tedavi algoritmasını uygulanıyor” dedi.

Kansere bağlı ölümlerin en başında geliyor! Dokuz belirtiyle kendini ele veriyor

Tüm kanserlerin yüzde 12-16’sını oluşturan akciğer kanseri, kadınlar ve erkeklerde kansere bağlı ölümlerin en başında geliyor. Prof. Dr. Çağatay Saim Tezel, akciğer kanserinin nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Keneden ölümler için ‘mRNA aşısı’ umudu

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Tıp Fakültesi’nden Dr. İlhan Çetin yaz aylarında ölümlere yol açan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı konusunda ilk yapılan klasik aşı denemelerinin yetersiz kaldığını belirterek, “Ancak şu anda üretilmeye çalışılan aşılar, mRNA teknolojisiyle üretildiği için etkisinin çok yüksek olduğunu görüyoruz. İnşallah insan üzerindeki değerlendirmelerde böyle çıkarsa çok daha etkili olacaktır” dedi.